Bemutatkozás

A jövőt a jelenben formáljuk, és eközben bármennyire is nagy a nyomás a ma élő emberen, nem mindegy, hogy az érzékszerveinkkel, a megérzéseinkkel, tanult és örökölt képességeinkkel hogyan élünk, mit tanulunk a múltból, hogyan fogalmazzuk meg a jelent, és mit hagyunk hátra magunk után.

A Harmónia Alapítványt ‒ hat év sikeres működés után ‒ 2012. szeptemberében megújítjuk. Ennek oka, hogy még hangsúlyosabban kívánunk részt venni a minőségi kultúra támogatásában. A mai nehéz gazdasági helyzetben célul tűztük ki, hogy tevékenységünket tovább bővítjük Ezért hoztunk létre egy olyan szervezetet – reményeink szerint mozgalmat –, amely felkarolja a már elismert és a még pályát kezdő tehetséges művészeket, produkciókat, lehetőséget teremtve ezáltal a kultúra ápolására, új utak keresésére és kiépítésére, mindeközben a jövő közönségének nevelésére és a minőségi kultúra rajongóinak elmélyült szórakoztatására.

Hiszünk abban, hogy ha a kultúrát ismét sikerül hétköznapi életünk természetes részévé tennünk, akkor a társadalomért, a jövő felnövekvő generációiért teszünk. A lelki fejlődés, a lelki harmónia kihat környezetünkre, az önmagukkal békében élők produktívabbak, nyitottabbak, sokkal inkább képesek az empátiára, több odafigyelést, segítséget adhatnak embertársaiknak. Hosszú, kitartó munkával alapjaiban hathatunk a társadalomra, hogy gyermekeink, unokáink már egy élhetőbb világban nőhessenek fel, élhessék életüket.

.