Harmónia Stúdió/Fiék

fiek_logo_1

 

A Harmónia Orvosi és Művészeti Alapítvány pont tíz éve tűzte zászlajára a művészek, művészetek és orvosok támogatását. Koncepcióját továbbgondolva, új kezdeményezésként, egy olyan zártkörű klubot indított útjára, ahol a magukat értelmiségiként aposztrofáló fiataloknak lehetősége nyílik kikapcsolódásra, beszélgetésre, de új ismeretek szerzésére is. Mindezt olyan minőségben, amely valószínűleg sokaknak hiányzik a budapesti éjszakából.

 

Fiék minden hónap utolsó péntekén.

Állandó programjaink:

Érdekes témák – különleges emberek

Népszerű dallamok – fiatal előadók

2014. február 28-án volt az első összejövetel: dr. Zacher Gábor rendkívül érdekes előadást tartott a mérgekről, vegyi fegyverekről. A Presto kamaraegyüttes – Banai Sára és Molnár Ágnes közreműködésével – változatos és igényes zenei műsorral szórakoztatott. A hangulatról Monori Tamás DJ gondoskodott.

2014. március 28-án a második est igazán jól sikerült. Vendégeink voltak: Palya Bea – előadóművész, ifj. Tóth István – gitárművész, valamint Azurák Csaba – szerkesztő, riporter. Vendégeink közvetlensége, Palya Bea lenyűgöző muzikalitása megával ragadta a fiatalokat.

2014. április 25. Sokat vesztett, aki kihagyta ezt az estet! Vendégeink, Pátkai Rozina  előadóművész, Tóth Mátyás – gitárművész és Nógrádi György – biztonságpolitikai szakértő felejthetetlen élményt nyújtottak. Rozina és Mátyás a dzsessz speciális szeletével ismertettek meg bennünket, érdekes történeti magyarázatokat fűzve egy-egy számhoz. Külön öröm volt megtudni, hogy jelentős nemzetközi sikereket is elértek már. Legközelebb New Yorkban adnak koncertet.
Nógrádi professzor úr, a maga lenyűgöző előadói stílusában, a jelen nemzetközi politikai helyzetről beszélt. Hihetetlenül sok információt kaptunk. Nem véletlen, hogy többen kérték, ezt az estet a későbbiekben ismételjük meg. Rendezvényünk sikerét fokozza, hogy a résztvevők kezdenek felszabadulni és vendégeinkkel kötetlenül tudtak beszélgetni.
Időközben megtudtuk, hogy újabb jelentős díjat vehetett át Pátkai Rozina énekesnő. A tavalyi Independent Music Awards (IMA) közönségdíja után ezúttal a Made in New York Jazz Competition legjobb hangszerelésért járó elismerését zsebelte be Fenyvesi Márton zeneszerzővel. A vokális kategóriában is a döntőbe jutott énekesnő meghívást kapott a verseny New York-i gálaműsorára is, ahol dzsesszlegendákkal közösen lépett színpadra. Alig jött haza New Yorkból, érkezett a hír, az IMA zsűrije neki ítélte a legjobb vokális dzsesszdalnak járó fődíjat 2014-ben.

2014. május 30. Vendégeink voltak Harcsa Veronika–Gyémánt Bálint duó és dr. Purebl György (a Magatartástudományi Intézet docense): „Két gyertyát vagy két végén a gyertyát? Karrier és magánélet a XXI. század elején.” Miért olyan nehéz sokszor pályakezdőnek lenni? Mit jelent a kapunyitási pánik? Hogyan előzhetjük meg a kiégést? Mikor dolgozzak a családi élet rovására és fordítva? – Ezeket a kérdéseket nagyon gyakran tesszük fel magunknak. A válaszok pedig sokszor nem tűnnek egyszerűnek. Az előadás során a fenti jelenségek hátteréről és megoldási lehetőségeiről beszélgettünk Purebl György doktorral.

Harcsa Verinoka és Gyémánt Bálint lenyűgözte a hallgatóságot őszinteségével, drámai erejével, stílusérzékével. Valódi kamarazenét mutattak be dzsesszre fordítva. Az öröm és bánat, a vidámság, a szomorúság kifejezése és átadása egyaránt tökéletesen sikerült. Nem véletlen, hogy a művészek egyre népszerűbbek – mind itthon, mind külföldön.

 

Következő találkozásaink:

 

2014. szeptember 26., 19.00 óra

Vendégeink:

Lackfi János – író, költő, tanár

Egyik legérdekesebb kortárs művészünk, aki kiváló versei mellett a hétköznapi életről sajátos stílusban ír. „Milyenek a magyarok”, „Milyenek még a magyarok” című könyveiből sok mindent megtudhatunk. Hogyan mondják meg a magyarok a tutit akkor is, ha senki nem kíváncsi rá.

Pély Barna – előadóművész

Méltán népszerű szerző és előadóművész. Eredetisége, szuggesztív előadásmódja tette ismertté. Számos formációban zenél. Ezúttal csak gitárja lesz a társa találkozóhelyünk intim hangulatához illően.

 

Facebook-oldalunkon nyomon követhetők az események!


2014. október 31., 19.00 óra

Vendégeink:

Karosi Júlia – előadóművész
Komjáti Áron – gitárművész

 

Cím: Budapest, VI. kerület, Benczúr u. 26. (Fáy András Alapítvány Oktatóközpont)

Technikai szervező: Mis and Bos Kft. és a Fáy András Alapítvány.

 

Regisztráció: harmonia@misandbos.hu (Név és e-mail cím megadását kérjük, az üzenet tárgya: Fiék-regisztráció.)

Alkalmanként 1000 Ft támogatást várunk, amit a későbbiekben megadott módon előre kérünk befizetni.

 

Szeretettel várunk!

Prof. dr. Banai János
az alapítvány kuratóriuma nevében
banai@chello.hu

.