A jövőt a jelenben formáljuk

A jövőt a jelenben formáljuk, és eközben bármennyire is nagy a nyomás a ma élő emberen, nem mindegy, hogy az érzékszerveinkkel, a megérzéseinkkel, tanult és örökölt képességeinkkel hogyan élünk, mit tanulunk a múltból, hogyan fogalmazzuk meg a jelent, és mit hagyunk hátra magunk után.

Katona Anikó és Kovács Krisztián

Katona Anikó és Kovács Krisztián

A Harmónia Alapítványt ‒ hat év sikeres működés után ‒ 2012. szeptemberében megújítjuk. Ennek oka, hogy még hangsúlyosabban kívánunk részt venni a minőségi kultúra támogatásában. A mai nehéz gazdasági helyzetben célul tűztük ki, hogy tevékenységünket tovább bővítjük Ezért hoztunk létre egy olyan szervezetet – reményeink szerint mozgalmat –, amely felkarolja a már elismert és a még pályát kezdő tehetséges művészeket, produkciókat, lehetőséget teremtve ezáltal a kultúra ápolására, új utak keresésére és kiépítésére, mindeközben a jövő közönségének nevelésére és a minőségi kultúra rajongóinak elmélyült szórakoztatására.

Hiszünk abban, hogy ha a kultúrát ismét sikerül hétköznapi életünk természetes részévé tennünk, akkor a társadalomért, a jövő felnövekvő generációiért teszünk. A lelki fejlődés, a lelki harmónia kihat környezetünkre, az önmagukkal békében élők produktívabbak, nyitottabbak, sokkal inkább képesek az empátiára, több odafigyelést, segítséget adhatnak embertársaiknak. Hosszú, kitartó munkával alapjaiban hathatunk a társadalomra, hogy gyermekeink, unokáink már egy élhetőbb világban nőhessenek fel, élhessék életüket.

 

Kik vagyunk?

Fiatal, tehetséges művészek és Magyarország legelismertebb szakemberei egy csapatban, egy céllal, egy olyan előadás megalkotásáért, amely teljesen új színt hoz a hazai operajátszás világába. Alapjaiban, a kezdetektől (próbák beosztása, próba metódus, közreműködők közös munkája) szeretnénk új megvilágításba helyezni ezt a műfajt.

 

Mit akarunk? Mást!

Mást, mint amit eddig megszokhattunk az operajátszás terén.

A legutóbbi programjainkról itt olvashat bővebben!

csajszik1

 

Missziónk

Bizonyára sokan tisztában vagyunk azzal a ténnyel, hogy a recesszió időszakának természetes következményeként a perifériára szorult kultúra hiánya beláthatatlan következményekkel jár.

A sokszor – meglehetősen riasztóan – magaskultúrának nevezett fogalom alá tartozó alkotások közönsége folyamatosan öregszik, ez nem újdonság. Az azonban, hogy a ma 6–18 éves kor közötti korosztály szinte már egyáltalán nem találkozik a képző-, zene-, tánc- és filmművészet kiemelkedő műveivel és művészeivel, több mint elszomorító valóság. A lelki nevelés, a lelki megújulás hiányának egyenes következménye a kilátástalanság, valamint a hit, a belső erő, a motiváció, a kapaszkodók, a célok teljes hiánya és a szélsőségek felé fordulás.

Ebben a korban a mi feladatunk, kötelességünk tenni. Az Öné, a Családjáé, az enyém. Mindannyiunk felelőssége, hogy merre megy tovább a világ, hogy unokáink és az ő unokáik hogyan fognak élni.

Szakács Ildikó

Szakács Ildikó

 

Mit teszünk?

Produkciók létrehozása
A klasszikus zene, ezen belül is leginkább az opera műfajában segítjük olyan professzionális produkciók létrehozását, amelyek egyrészt a fiatalok számára „fogyasztható” formát adnak az ezen korosztály szemében nem túl népszerű műveknek, másrészt a már szakavatott, mondhatni rajongó közönségnek is újat tudnak mutatni.

Művészek megkeresése és összefogása
Ehhez hazai és külföldi színpadokon elismert, valamint pályájukat kezdő fiatal tehetséges művészeket (énekesek, táncosok, képzőművészek, rendezők) keresünk, akik önállóan és együtt is képesek kiemelkedő alkotásokra, és hisznek abban, hogy közösen létrehozott előadásaik egy-egy lépcsőfokot jelentenek a harmonikusabb jövő felé vezető úton.

Produkciók menedzsmentje
A megálmodott produkciók megvalósítása mellett felkeressük azokat a helyszíneket (színházak, alternatív játszóhelyek, egyesületek stb., beleértve az oktatási intézményeket is), amelyek nyitottak a művészetekre, és akik partnereink lennének ebben a nemes küldetésben.

Bevezetés az opera világába – ismerkedés a műfajjal

Operarajongóknak – elmélyülés az opera műfajában

Az operával való kapcsolattól függetlenül – mindenkinek

 

Harmónia Stúdió

fiek

A Harmónia Orvosi és Művészeti Alapítvány lassan tíz éve tűzte zászlajára a művészek, művészetek és orvosok támogatását. Koncepcióját továbbgondolva, új kezdeményezésként, egy olyan zártkörű klubot indít útjára, ahol a magukat értelmiségiként aposztrofáló fiataloknak lehetősége nyílik kikapcsolódásra, beszélgetésre, de új ismeretek szerzésére is. Mindezt olyan minőségben, amely valószínűleg sokaknak hiányzik a budapesti éjszakából.