Harmónia Orvosklub

„Ha csak teheted, élj mindig úgy, hogy az emberi szellem kristályba fagyott remekműveinek egyikét mindennap megszemléld, s ha csak néhány pillanatra is. Ne múljon el egyetlen napod, hogy nem olvastál néhány sort Seneca, Rilke, vagy Marcus Aurelius könyveiből. Mindennap hallgass néhány ütem zenét, ha másképp nem lehet, szólaltasd meg zenedobozodon Bach, Beethoven, Gluck, vagy Mozart valamely tételét… oly könnyű megtalálni azt a félórát, mely a remekművekhez szükséges.”

Márai Sándor: Füveskönyv (A remekművekről)

Ezek a gondolatok különösen aktuálisak ma, amikor világunk tele van feszültséggel, erőszakkal, rohanással. Alig marad idő nyugalomra, békére, az egymással való törődésre. Az emberek ritkán gondolnak egészségükre, lelki harmóniájukra, amíg az megvan. A pihenés, a sport, a kikapcsolódás, a beszélgetés olyan lehetőségek, amelyek kiegyensúlyozottságunk fenntartásának eszközei. Erre való az értékes irodalom, zene is.

E gondolatok jegyében született meg 2004-ben a Harmónia Orvosklub megalakításának ötlete. Azóta minden második hónap első csütörtöki napján 19 órától nagyszerű élményben, kikapcsolódásban van része az egyre növekvő számú látogatónak a Semmelweis Egyetem rektori épületében, a Semmelweis Szalonban.

Minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk korra, szakra való tekintet nélkül!

Itt megtekintheti, kik voltak eddigi vendégeink

A legfrissebb programjainkról itt olvashat bővebben!

Semmelweis-Szalon-2012.-szeptember-13-470x313